Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

 

Olen Susanna Laurila ja harrastanut palveluskoiralajeja kymmenisen vuotta saksanpaimenkoirieni kanssa ja toiminut vuodesta 2005 SPL:n kentällä saksanpaimenkoiraliiton pätevöimänä koulutusohjaajana.  Itse olen tehnyt tuloksia koirieni kanssa metsäjäljeltä ja suojelusta.

Tällä hetkellä taloudestamme löytyy saksanpaimenkoirat Sotku, Tankki ja Välkky. Muonavahvuudessa on ollut useampikin saksanpaimen ja terriereitä (airedale ja lakeland). Yritykseni nimi juontaa juurensa sekarotuisesta Sisusta (rotweiler/kaukasianpaimenkoira), joka tuli meille  melkein vahingossa ja  kasvoi muutamien mutkien jälkeen omalaatuiseksi ja upeaksi otukseksi.

Koirahoitolan perustamista mietin jo useampi vuosi sitten tätä taloa rakentaessamme. Vuoden 2012 alussa hoksasin, että nythän se olisi mahdollista (opinnot loppusuoralla, lapsi jo järkevän ikäinen yms). Koulutukseltani olen paria kirjatenttiä vaille valmis biologian ja maantiedon aineopettaja. Oman alan työllisyystilanteen ollessa varsin hankala yrittäjyys alkoi tuntua hyvinkin varteenotettavalta ratkaisulta. 

Pääosin tässä hoitolassa koirat ovat minun kanssani. Ajoittain käytännön apuna ovat alan oppilaitosten työssäoppijat. Muutaman kerran vuodessa käväisen kouluttajana koiraleireillä tai saatanpa jopa käydä kouluttautumassa itsekin. Hoitokoiria lenkitän ja aktivoin yksilöllisesti niiden tarpeiden mukaan. Liikunta on omiaan lievittämään koirankin stressiä ja pyrin tarjoamaan sitä riittävästi jokaiselle. Mikään kunnonkohotusleiri tämä ei sentään ole, mutta varsinkin pidemmillä hoitojaksoilla ulkoilevat hoidokit lähimetsissä ja teillä kunnolla.

Kuvagalleria